Blødhedsgrad

Skala lavet specifikt med udgangspunkt i SANDERMANNs garner

Hos SANDERMANN kan du finde garner i mange forskellige fibersammensætninger, og derfor også med mange forskellige grader af blødhed. Vi har både garner i enormt blød uld og i mere grov uld. Da garn er så taktilt et produkt, modtager vi indimellem spørgsmål om, om vores garn kradser, og det er altid svært at svare på, fordi det er så subjektiv en sag. Èn kunde kan synes et bestemt garn kradser meget, mens en anden kunde kan synes det samme garn er blødt og behageligt mod huden. Med denne skala vil vi prøve at give vores skøn på, hvor blødt garnet er, og forhåbentligt give dig et bedre indtryk af, om det er lige netop det garn, du skal købe. Er du stadig i tvivl, kan du bestille et gratis garnprøvekort og røre ved garnerne med egne hænder.

Skalaen skal læses således:

♥ (1 ud af 5) – GROFT GARN

Dette garn er med stor sandsynlighed lavet af uld fra en fårerace, som er avlet for dens kødegenskaber, og hvor ulden kasseres efter klipning. Dette garn kan stikke, når du holder det op mod din hals, og det er derfor bedst til produkter, der ikke skal direkte på huden. Brug det til tasker, scrunchies, nøgleringe el. lign. Alternativt kan du bruge det sammen med en tråd af et blødere garn.

♥♥ (2 ud af 5) – LET GROFT GARN

Dette garn stikker ikke i så høj grad som det ovennævnte, og har en ulden struktur. Denne blødhed kan med fordel bruges til ydertøj og sokker, eller strikkes sammen med en tråd af et blødere garn og dermed bruges til f.eks. sweatere, huer og veste.

♥♥♥ (3 ud af 5) – MIDDEL

Dette garn stikker/kradser ikke mod huden og har en god middel blødhed. Kan bruges til beklædning.

♥♥♥♥ (4 ud af 5) – BLØDT

Dette garn er blødt at holde i hænderne og lavet af nogle finere uldtyper. Kan generelt bruges direkte mod huden.

♥♥♥♥♥ (5 ud af 5) – HIMMELBLØDT

Her har du et helt igennem lækker-blødt luksusgarn, der smelter som smør i dine hænder. Kan bruges direkte mod huden.