Designeren bag

Bag SANDERMANN står den danske designer Stine Sandermann, som startede virksomheden efter gennemførelse af en BA i fashion design (2014) og en MA i bæredygtigt tekstildesign ved Chelsea College of Arts i London (2016). Under hendes BA- og MA-studier opnåede Stine stor indsigt i modeindustrien – en af verdens mest forurenende industrier. Hun besluttede sig derfor at ændre hendes tilgang til modedesign og aldrig gå tilbage til at lave konventionel mode.

“Definitionen på bæredygtighed fra Brundtland-rapporten fra 1987, er min ledestjerne, når jeg arbejder med bæredygtig mode. Den siger, at bæredygtig udvikling er en udvikling, som opfylder de nuværende behov, uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare”

Stine startede SANDERMANN i 2017 efter at have undersøgt og arbejdet med konceptet om at bruge dansk spild-uld gennem begge hendes studier, og hun har siden vundet internationale awards for sin kritiske tilgang til modedesign.

Stine har fået sin store interesse for uld, design og håndarbejde gennem hendes mor, der gennem hele hendes opvækst har syet, strikket, vævet og spundet garn for hånd. Det var også igennem moderen, at Stine opdagede, at det var almindeligt at brænde fåreuld af i Danmark tilbage i 2012.

Interessen for det kreative, og det taktile, ledte hende til at opsøge designfaget, hvor hun opdagede, hvordan hun kunne omsætte sine skæve idéer og tanker til fysiske produkter. Gennem SANDERMANN lader hun sin personlighed komme til udtryk, og prioriterer en original og eksperimenterende designproces højt.

“Det der med kun at arbejde med uld, er faktisk et kæmpe benspænd for mig, men det er også vildt spændende, fordi det betyder, at jeg skal tænke kreativt, når jeg designer, for at få et nyskabende resultat. Jeg har virkelig lært at elske uld, og jeg føler, at jeg kan lave mine produkter med god samvittighed”.