“Vi tror på, at der sagtens kan laves et smukt og holdbart garn af et råmateriale, der ellers ville have været gået op i røg”

Dette er vores tag på bæredygtig mode. Vores strik og garner er lavet udelukkende af overskudsuld, samlet ind fra lokale, danske fåreavlere.

SANDERMANNs historie starter tilbage i 2012, hvor vores grundlægger, designeren Stine Sandermann, opdager, at man hvert år i Danmark brænder enorme mængder fåreuld af, der kommer fra får avlet for andre egenskaber, end deres uld. Det viser sig at ske, fordi denne uld kan være en smule grovere end den uld, vi bruger i modeindustrien, hvorfor der ingen pris er på ulden og fåreavlerne tror, at ulden ikke kan bruges til noget. Det sætter Stine sig for at modbevise, og derfor blev SANDERMANN skabt.

SANDERMANNs hovedfokus ligger på eliminering af spild. Vi lader ikke bare et spildmateriale udgøre vores produkter, men finder det også vigtigt for os at eliminere så meget spild, som muligt, når vi producerer, når produkterne forbruges og når de til sidst sættes i en ny cyklus eller afskaffes.

Alle vores strikdesigns er strikket på fully fashion-måden, hvor man laver ind- og udtragninger, for at skabe form, istedet for at strikke et panel, og klippe mønsterdelen ud, hvilket skaber spild allerede på klippestadiet. Vi bruger forsendelsesposer af genbrugsmateriale, vores trykte markedsføringsmateriale er af genbrugspapir, og når vi sender pakker, er det i papkasser, som har været brugt før. Vi bruger meget tid på hele tiden at holde os opdaterede på den bæredygtige udvikling.

Vi tror på, at æstetik er ligeså vigtigt som etik, og derfor er alle SANDERMANN-produkter skabt på et princip om et fashionabelt og unikt statement for den eksperimenterende og kreative forbruger. Hos SANDERMANN er detaljen, kvaliteten og håndværket af vigtigste prioritet.

SANDERMANN er støttet af LAG: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development